Івано-Франківськ очікує нове кулінарне свято


Громадська організація «Туристична Асоціація Івано-Франківщини» (ТАІФ) спільно з виконкомом Івано-Франківської міської ради та Івано-Франківським Технікумом готельно-ресторанного сервісу та туризму Національного університету харчових технологій розпочали підготовку Міжнародного конкурсу кулінарної майстерності для навчальних закладів Карпатських країн, що відбудеться в Івано-Франківську 15-16 листопада 2013 року.

Конкурс має на меті підвищити роль та значення кулінарних традицій серед молоді, роботодавців та освітян. Головними завданнями конкурсу є показати потенціал традиційної кухні для успішного розвитку готельно-ресторанної та туристичної галузей; виявити та яскраво представити вміння, навички та професійний потенціал майбутніх працівників гастрономічної та туристичної галузей, а також рівень практичного досвіду, прикладної майстерності та професіоналізму викладачів, повідомляють "Паралелі".

У програмі заходу передбачені конкурси студентів та викладачів з кулінарної майстерності, ресторанного менеджменту традиційного ресторану, конкурс на кращий гастрономічний тур, заснований на місцевих кулінарних традиціях, шоу барменів та карвінгу. 

Конкурс оголошується серед навчальних закладів, що готують кадрів ресторанної індустрії та туризму Івано-Франківської області України, повітів Сату-Маре та Марамуреш Румунії, Кошицького краю Словаччини, Соболч-Сатмар-Берега Угорщини. 

Суддями конкурсу виступлять провідні менеджери відомих ресторанів, викладачі, представники виробників натуральних продуктів харчування та постачальники технологічного обладнання для професійних кухонь, туроператори відомих туристичних агентств.

Переможці конкурсу у кожній з трьох номінацій отримають винагороду. 

Конкурс проводиться в рамках проекту «Карпатська мережа кулінарної спадщини», що виконується ТАІФ у партнерстві з виконкомом Івано-Франківської міської ради, Асоціацією «Еколоджік» та Торгово-промисловою палатою повіту Сату-Маре (Румунія), Асоціацією Шамос-Базар (Угорщина) та Кошицькою регіональною філією Словацької торгово-промислової палати та промисловості (Словаччина) за співфінансування Європейського Союзу.