Івано-Франківськ отримав новий логотип міста


Сьогодні, 25 квітня в Івано-Франківську розпочалась чергова сесія Івано-Франківської міської ради. У порядку денному понад 50 питань.

Зокрема, депутати розглянули питання про затвердження бренду міста, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами заступника міського голови Богдана Білика, розробляли логотип не мільки містяни, а й спеціалісти з ПРОМІСу. А вибирали переможця не в один етап.

До слова, на запропонованому логотипі видно архітектурну складову міста, ратушу, перо, герб міста. Пропонується використовувати його у червоно-чорних кольорах.

Водночас депутат від «Самопомочі» Іван Герасимко зауважив, що існуючий хрестик не може привернути до міста потрібну увагу.

«Ми звернули увагу на те, що у місті всього є по два. Дві річки, назва міста складається з двох слів, є дві назви міста – Станіславів та Івано-Франківськ. Пропонуємо, аби наразі не голосувати за новий бренд, а створити новий зробивши прив’язку», - впевнений депутат.

Питання винесли на голосування. "За" проголосували 34 депутати.

Нагадаємо, на початку року в Івано-Франківську вже намагались затвердити новий логотип міста. Втім тоді депутати не проголосували за нього. Мовляв, запропонований варіант на їх думку він не несе ніякої інформації та символізує кінець всього, а не рух.