Івано-Франківськ переміг у номінації «Презентація міста» в Києві


Днями у Києві пройшов грандіозний парад вишиванок. У ньому окрім тисяч людей у вишиваному, були задіяні "Диво-птахи" з різних областей України.

Як повідомив глава оргкомітету параду вишиванок Ігор Добруцький на параді вишиванок призові місця зайняли представники Вінницької та Івано-Франківської областей. Він, зокрема, повідомив, за диво-птицю - символ цьогорічного параду - гран-прі отримала делегація з Вінницької області, пишуть Паралелі.

Івано-Франківськ переміг у номінації «Презентація міста».

 

«Найчисельнішою виявилася делегація зі Слов'янська, який знаходиться в Донецькій області. Окрему премію ми вручили учасникам з Кіровограда», - розповів ГолосUA І.Добруцький.

Він також зазначив, що на цей раз призовий фонд збільшився. «Учасники з Вінницької та Івано-Франківської областей отримали по 70 тисяч гривень. Делегація зі Слов'янська - 50 тисяч. Кіровоградці за свою диво-птицю відвезуть додому 25 тисяч гривень», - підсумував І.Добруцький.

Нагадаємо, автором ідеї для малюнку, яким прикрасили диво-птаха став відомий митець Василь Корпанюк. Безпосередньо розпис самого диво-птаха виконував, як і минулого року розпис диво-писанки, молодий Івано-Франківський художник Ярема Стецик.

Василь Корпанюк зазначив, що основою для малюнку стали мотиви розпису косівської кераміки, а також декоративних та сувенірних іграшок-пташок, які у великій кількості виготовляють в гірській місцевості Івано-Франківщини.

Минулого року у День незалежності в Києві в рамках Всеукраїнського "Параду вишиванок" було презентовано чотириметрові писанки. Диво-писанка з Івано-Франківська разом із писанками з Сум та Кіровограда була визнана найкращою.