Івано-Франківськ прийме Міжнародний велофорум


5-7 жовтня у Івано-Франківську пройде 10-ий Міжнародний велофорум. Захід збере близько 200 учасників та 40 спікерів з 10 країн.

Подія організована платформою «Тепле Місто» спільно з ГО «Асоціація велосипедистів Києва» та ГО «Центр соціальних та ділових ініціатив».

У рамках цьогорічної події відбудуться дискусії, пленарні сесії, презентації світового досвіду та воркшопи у місті.

Серед спікерів Дан Коллар  –  проектний менеджер NGO Cyklokoalicia (Братислава), Торбен Хайнеманн – керівник управління планування руху та будівництва доріг (Муніципалітет Лейпцига /Німеччина) та Анастасія Макаренко – виконавча директорка Асоціації Велосипедистів Києва.

На Велофорумі обговорюватиметься розвиток велотранспорту та велосипедної інфраструктури, взаємодія громадських ініціатив й адміністрації, проходитиме обмін досвідом та знайомство зі світовими практиками.

«Право проводити форум виборюється на конкурсній основі, тож щороку захід проходить в іншому місті. Ми дуже раді, що така масштабна і важлива подія відбувається саме в Івано-Франківську. Маємо амбітну ціль  –  перетворити наше місто у велостолицю нашої країни, сподіваюся, що Велофорум стане важливими кроком до її втілення», – розповідає організатор заходу Володимир Радевич