Івано-Франківськ виграв конкурс на впровадження концепції Smart City


Місто виграло конкурс та буде реалізовувати проект «Впровадження інноваційних та безпечних для клімату рішень концепції Smart City в галузі інфраструктури, мобільності та енергоефективності в містах України».

Сьогодні, 15 січня підписали меморандум між представниками «Фонду Фрідріха Науманна за Свободу», ГО «Struktura» та міською радою в особі міського голови Руслана Марцінківа, йдеться на сайті мера.

Конкурсну заявку на участь Івано-Франківська подав депутат міської ради Андрій Грималюк. Серед кілька десятків українських міст, обрали чотири. Одне з них – Івано-Франківськ.

Проект має на меті допомогти місту виробити комплекс місцевих рішень щодо запровадження Smart City. Вже є попередня домовленість, що на цьому етапі будуть забезпечувати промоційну кампанію впровадження електронного квитка в місті.

Вже в лютому відбудеться перша зустріч з європейськими експертами, які поділяться європейським досвідом впровадження системи Smart City.

Нагадаємо, Івано-Франківськ є лідером серед українських міст із запровадження проектів у сфері електронного самоврядування. Зараз таких є 52, вони охоплюють абсолютно різні галузі: освіта, культура, туризм, адміністративні послуги тощо. Особливою гордістю міста – те, про що постійно розпитують сусіди і що презентують навіть на міжнародному рівні, – є електронні послуги ЦНАП, електронна черга в дитсадки, «Доступний Івано-Франківськ», «Безпечне місто», «Голос громади», бюджет участі, єдиний читацький квиток тощо. Крім того, на платформі smartcity.mvk.if.ua кожен франківець може запропонувати свій проект для реалізації у системі «розумне місто», заповнивши просту електронну форму.