Івано-Франківськ зустріне осінь «Святом хліба» та «Прикарпатським вернісажем»


В Івано-Франківську 1 вересня проходитимуть не тільки шкільні лінійки до Дня знань, а й ярмарок-виставка «Свято Хліба» та фестиваль декоративно-прикладного мистецтва «Прикарпатський вернісаж».

Дійство проходитиме у центральній частині міста – майдан Шептицького, вулиця Низова, фортечна галерея «Бастіон», - повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

В меню фестивалю «Свято хліба» заплановано екомайтер-класи та забави для малечі, частування козацькою кашею та іншими українськими стравами, конкурси «Кращий коровай» та «Станіславський пляцок», виступи творчих етнографічних колективів. Також у програмі передбачено нагородження кращих пекарів та кондитерів свята.

Участь у вже традиційному для Івано-Франківська «Святі хліба»  візьмуть 15 хлібопекарських підприємств, серед яких гості зі Львова та Ужгорода.

А розпочнеться фестиваль о 12-й годині та триватиме до 21.

Новинкою стануть конкурси, присвячені Дню знань та, зокрема, «Уроку хліба» .

«Цю ідею підказав день проведення – 1 вересня. Тому ми організували пізнавальну та інтерактивну програму для дітей. Зокрема, малеча зможе взяти участь у майстер-класах ляльки-мотанки, іграшок з сіна та солоного тіста», - зазначив голова Гільдії приватних пекарів та кондитерів міста, депутат Івано-Фрнаківскої міськради Ростислав Кукурудза.

Для участі в «Прикарпатському фестивалі» вже подали заявки близько 50 народних умільців.

За словами начальника управління економічного та інтеграційного розвитку Івано-Франківського міськвиконкому Богдана Білика, цьогоріч ці два дійства відбуватимуться одночасно. А от наступного року їх можуть розділити, у випадку, якщо вдасться зробити «Свято хліба» міжнародним.

На сцені для гостей свята виступлять найкращі муніципальні та фольклорні колективи Івано-Франківської області. А також спеціальний гість свята - ужгородський гурт «Рок-Н».