Івано-Франківська міська рада пройде аудит і оприлюднить його результати


Івано-Франківська міська рада підписала меморандум, який передбачає проведення аудиту даних міської ради. Місто було обрано з-поміж 20 міст-заявників для участі в конкурсі муніципальних проектів «Прозорість та підзвітність в державному управлінні та послугах».

Такі ж меморандуми разом з Івано-Франківськом підписали Житомир та Кропивницький. Таким чином міста беруть участь у пілотній програмі зі створення місцевих порталів відкритих даних. Про це сьогодні, 11 квітня, повідомив власкор IA ZIK.

В рамках проекту передбачено оприлюднення пріоритетних наборів даних, розробка інтерактивної візуалізації на основі даних та створення порталу відкритих даних міста.

«Те, як міста розпочнуть відкривати дані про охорону здоров’я, освіту, місцевий транспорт, буде сприяти  відкритості і інформаційному розвитку громад. Тому я вітаю три громади, які обрали для себе такий курс відкритості», – зазначив перед підписанням заступник голови Держагентства з питань електронного урядування України Олексій Вискуб.

Івано-Франківські чиновники сподіваються, що доступність інформації про місто зробить його кращим, ближчим для мешканців і підприємців, а також привабливішим для туристів.