Івано-Франківська міськрада затвердила ДПТ довкола міського озера


Сьогодні, 25 квітня в Івано-Франківську відбулась чергова сесія Івано-Франківської міської ради. У порядку денному понад 50 питань.

Зокрема, депутати розглянули питання про затвердження детального плану територій в районі міського озера, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Мова йде про земельну ділянку розміром 4 га, яка перебуває в оренді ТОВ "Розважально-відпочинковий центр "Гаразд" Костянтина Бородайка.

Начальник управління архітектури, дизайну та містобудівної діяльності Орест Кошик зауважив, що розроблення детального плану територій було надане раніше сесією міськради.

За його словами, згідно ДПТ пропонується будівництво культової споруди, скейт парку, дитячого майданчика, волейбольного поля та тенісних кортів. Водночас міський голова зауважив, що була пропозиція забрати багаторівневу парковку.

У підсумку 26 депутатів проголосували «За» ДТП. Втім, без облаштування паркінгу.

Як писало Бліц-Інфо, сьогодні на початку сесії до депутатів з закликом зберегти зелену зону звертались студенти та ініціативна група франківців.

Нагадаємо,наприкінці минулого року на зеленій зоні біля міського парку викопали ями під встановлення паркану. Вже у вівторок, очільник Івано-Франківська разом з депутатами та небайдужими прийшли відстоювати міське озеро, адже забудівник почав зводити паркан. Аби зберегти територію довкола озера від забудови депутати відкрили приймальню просто неба. А опісля мерія встановила там капличку та стації Хресної дороги.

До слова, у листопаді компанія "Гаразд-Україна" блокувала затвердження генплану, бо замість зеленої зони, яку передбачило місто, хоче її забудувати. Пізніше міський голова заявив, що міськрада скаржитиметься у Вищу раду юстиції на Львівський апеляційний суд.