Івано-Франківська міськрада затвердила угоди про співпрацю з селами


Рішення про угоди затверджено між міською радою та 4-ма сільськими радами – Добровлянською, Підлузькою, Підпечерівською та Узинською на сесії міськради.

Сторони висловили активне прагнення щодо співпраці з метою вирішення важливих питань у процесі об'єднання територіальних громад. На взаємній і добровільній основі виявили бажання співпрацювати у втіленні заходів, спрямованих на досягнення намічених цілей. Відповідно до затверджених угод, до рішення Івано-Франківської міської ради від 14.12.2018 «Про місцевий бюджет на 2019 рік» будуть внесені зміни. Адже на розвиток сіл Добровляни, Підлужжя, Підпечери та Узин з міського бюджету будуть передбачені кошти. Про це йдеться на сайті Івано-Франківської міськради.

Крім того, депутати міської ради звернулися до Верховної Ради України «Про міські агломерації». Досвід Івано-Франківська показує, що де-факто міські агломерації впродовж багатьох років успішно існують і функціонують з метою вирішення спільних проблем громад міста та сіл. У зв’язку з цим, як ніколи актуальним є питання визначення міських агломерацій, як форми співробітництва територіальних громад на законодавчому рівні.

Враховуючи це, депутати просять пришвидшити процес розгляду Верховною Радою України проекту Закону України «Про міські агломерації».