Івано-Франківська облрада просить не скорочувати уроки "Історії України» в школах


Сьогодні, 10 березня в Івано-Франківську триває чергова сесії обласної ради. Депутати планують розглянути близько сорока питань.

Серед іншого, прикарпатські обранці прийняли звернення щодо непродуманого запровадження інтегрованих навчальних курсів. Зокрема, й з вимогою недопустити скорочення вивчення предмету «Історія України» та "Українська література" в школах

За словами депутата-свободівця Сергія Адамовича, звернення адресоване Міністерству освіти, оскільки планується об'єднання "Історії України" з предметом «Всесвітня історія» в один інтегрований предмет.

"Українські вчителі завдяки існуванню курсу "Історія України" та "Українська література" виховали покоління патріотів, які здатні виступити рушійною силою змін усередині країни та добровільно зі зброєю в руках стали на її захист під час російсько-української війни", - йдеться у зверненні.

Також в документі зазначається, що ідея інтеграції базових предметів, є не на часі, оскільки в нас ще не витіснені ментальні ознаки радянської спадщини, є значний відсоток українофобів, не подолані сепаратиські настрої.

"Інтеграція загрожує розчиненню історії України та української літератури в значно об'ємніших курсах всесвітньої історії та зарубіжної літератури і дозволяє, за умов академічної свободи вчителів, в окремих школах наповнити інтегровані курси антиукраїнським змітом", - написано у зверненні.

У підсумку депутатський корпус підтримав дане звернення.

Нагадаємо, раніше Бліц-Інфо писав, що прикарпатська облрада прийме звернення проти ліквідації курсу "Історія України". А також, що з 22 предметів, що викладають у школах повинні залишитися тільки 9.