Івано-Франківська облрада звернулась до ВР щодо прийняття антиолігархічних законів


Сьогодні, 27 квітня в Снятині засідає ХХІ виїзна сесія обласної ради. На розгляд винесено 12 питань.

Зокрема, серед іншого депутати прийняли звернення до Верховної Ради України щодо ухвалення Антиолігархічного пакету докорінних перетворень, інформує кореспондентка Бліц-Інфо

Як зауважив ініціатор звернення, депутат облради Михайло Королик, цей пакет законопроектів є дуже важливий. Депутат наголосив, що цілий ряд антиолігархічних законопроектів, які зареєстровані в парламенті допоможе нам вийти з цієї соціально-політичної ситуації, яка склалася на сьогодні.

"Той стан зубожіння населення, який ми маємо, також через те, що кошти виводяться за кордон. Тоді як ми чесно все сплачуємо: військовий податок, комунальні послуги, інші види податків, олігархи не сплачують нічого і роблять все можливе, щоб їх гроші не надходили до бюджету і виводять кошти за кордон. Окрім того, третина обленерго належить олігархам. І більша частина з тих трьох мільярдів, які отримала область на субсидії, йдуть у їх кишені. Не правильно також, коли в державі війна, а влада думає чи не продати державне підприємство. До того часу поки не стабілізується ситуація, не бачимо доцільності продавати стратегічні об'єкти. Давайте разом покажемо олігархам їх місце", -закликав Королик.

Водночас депутатка Ольга Федишина внесла пропозицію додати до переліку законопроектів вказаних у зверненні ще один. Зокрема йдеться про законопроект №2573 "Про засади державної стратегії деолігархізації України". 

Голова облради вніс цю пропозицію на голосування, "За" проголосували 54 депутати. 

Водночас депутат облради Василь Попович пояснив депутатам, що цими законопроектами, а в майбутньому сподівається і законами, вдасться зруйнувати олігархічну систему.

"Недопустимо, щоб хтось міг незаконно нагромаджувати кошти і так впливати на політику. Тому має значення не зміна прізвищ, а тільки зміна системи влади", - переконаний депутат.

Звернення підтримали 55 прикарпатських обранців.

До теми: Виїзна сесія облради: Депутати навідались у Залучанський будинок-інтернат

Прикарпатські депутати у Снятині обговорили питання соціальної політики