Івано-франківська прокуратура виявила порушення при виконанні судових рішень


Під час прокурорської перевірки в діяльності виконавчої служби Івано-Франківського міського управління юстиції виявлено порушення вимог Закону України «Про виконавче провадження» при примусовому виконанні рішень судів, постановлених за позовами прокуратури.

Встановлено, що посадовці даної служби при проведенні виконавчих дій не дотримуються термінів відкриття та закриття виконавчих проваджень. 

Так, посадовці безпричинно передавали виконавчі провадження від одного  виконавця до іншого, і при цьому відомості, здобуті попередніми колегами,  вони не враховували. Таким чином, процес виконання судових рішень затягувався. 

Крім того, службовці, всупереч своїм функціям, не додавали до деяких матеріалів виконавчих проваджень опису майна та інформації про наявність джерел доходів у боржників, а також  не оголошували  заборони на відчуження майна боржника.
Така неналежна організація роботи призводила до безпідставного не виконання окремих судових рішень.   

За результатами перевірки, прокуратурою міста Івано-Франківська внесено подання начальнику Головного управління юстиції з вимогою усунути виявлені порушення. За наслідками розгляду документу прокурорського реагування, до дисциплінарної відповідальності притягнуто трьох державних виконавців.