Івано-Франківське ОДТРК отримало "Золоте курча"


Головний приз ХVII Всеукраїнського фестивалю фільмів, теле- і радіопрограм для дітей та юнацтва «Золоте курча» у номінації «Краща радіопрограма для дітей» виборола щотижнева дитяча програма Мар’яни Стринаглюк «Крок за кроком» Івано-Франківської обласної державної телерадіокомпанії «Карпати».

Ця  щотижнева програма, яка звучить в ефірі кожної неділі о 8:10 ранку, вже вдруге  здобуває високу перемогу для Івано-Франківська, пишуть "Паралеллі".

Вела програму 10-річна Інна Шешурак, яка майстерно представляла слухачам творчість дитячого письменника Миколи Носова та його відомі твори про Незнайка. У цьогорічній конкурсній радіопередачі Інні допомагала ще одна юна ведуча — Юля Гробельна, а готувала дівчаток до ефіру редактор програм Івано-Франківської ОДТРК Мар’яна Стринаглюк, яка працює над створенням дитячих радіопередач від жовтня 2008 року.

У телерадіофестивалі «Золоте курча-2013» в Іллічівську взяли участь 27 конкурсантів із України та творчі колективи з Болгарії, Великої Британії, Македонії, Росії та США. Вони представили на розгляд журі майже сотню творчих робіт, серед яких документальні, художні та ігрові стрічки, телевізійні і радіопрограми, мультфільми. Гран-прі фестивалю здобув анімаційний фільм «Щедрик» виробництва студії «Новатор фільм» (м. Київ).