«Івано-Франківськгаз» оприлюднив результати перевірки якості блакитного палива


Такий виклик отримали представники українських газкомпаній. «Івано-Франківськгаз» із реакцією не забарився. Перевірку якості блакитного палива газовики здійснили публічно – в присутності журналістів та громадськості. Та з онлайн-трансляцією на корпоративній сторінці компанії. Їм, запевняють, від своїх споживачів приховувати нічого.

Попри це, нарікання від споживачів надходять. А все тому, пояснює Галина Хомик, що на якість блакитного палива, окрім родовища, з якого його видобувають, впливають ще й зовнішні фактори, пише ВЕЖА.

Це означає, що використовуючи однакову кількість кубометрів, люди отримують різну теплоту згорання. Зважаючи на це, варто було б перейти на оплату газу залежно від його енергетичної цінності, вважають фахівці. Так це відбувається в Європейських країнах. В Україні ця практика поки що – на шляху впровадження. Між тим, природне паливо відбирали на газопроводі-вводі низького тиску. До 40-го будинку на Бельведерській вулиці.

Відібрані проби блакитного палива «Івано-Франківськгаз» передав відразу у дві лабораторії. Для чистоти експерименту. Там перевірили його фізичний та хімічний склад. Із результатами перевірки споживачі можуть ознайомитися на сайті та на офіційній сторінці газорозпридільної компанії.