Івано-Франківські чиновники самі винні у тому, що Казначейство не пропускає кошти


Будуть чи ні впродовж тижня кошти, головному «казначею» Івано-Франківська Володимиру Косаку, невідомо.

В управлінні Держказначейства Івано-Франківська кореспондента «Бліц-Інфо» запевняють, всі проплати здійснюють виключно в межах платіжних підкріплень. А в ситуації, що склалась винна дещо сама міська влада.

«З єдиного казначейського рахунку місто Івано-Франківськ взяло позику і не віддало.. На сьогоднішній день непогашеної  позики, яку взяв місцевий бюджет, складає 75, 5 мільйонів гривень»,- наголошує пан Косик.

На його думку, такий факт негативно впливає на стан єдиного казначейського рахунку і це спричинило затримку коштів.

«На все є об’єктивні причини на виплату заробітних плат місто взяло 70 мільйонів і ми їх дали, щоб люди могли отримати її нормально. Наразі місто Івано-Франківськ взяло з єдиного казначейського рахунку більше, ніж то, що ми заборгували. Як би місто, жило по своїх цінах, то не було б затримки з 20-ма мільйонами гривень», - зауважив начальник управління казначейства міста.

Як зазначив у розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» Володимир Косик, що стосується коштів по ремонт доріг з початку року проплачено на 26 мільйонів, залишилось ще 9, які обіцяють сумлінно виплатити, якщо їх пропустить головне Держказначейство.