Івано-франківські дороги "розвантажуватимуть" поступово


В Івано-Франківську вже довгий час ведуться дебати щодо закриття в’їзду приміським маршруткам до центру міста. Та все ж цьогоріч, у березні міськрада спромоглася прийняти остаточне рішення щодо обмеження в’їзду приміських автобусів до центру міста та спрямування їх на автостанції. А все заради того, щоб "розвантажити" міські дороги.

Та на сьогодні воно так і не виконане. Причина – спротив перевізників та людей, що будуть змушені добиратись на роботу двома маршрутками.

Пізніше відповідне доручення на сесії облради також дав голова ОДА Михайло Вишиванюк, вислухавши свого першого заступника Василя Плавюка. Він підтвердив, що замовником приміських перевезень є ОДА та наголосив, що приміські автобуси мають відправлятися  виключно з автостанцій обласного центру.

Яка реальна ситуація з вирішенням цього питання кореспондент «Бліц-Інфо» звернувся до відділу транспорту та телекомунікації міськвиконкому.

Головний спеціаліст відділу транспорту та телекомунікації міськвиконкому Володимир Чих повідомив, що приміськими та міжобласними маршрутами займається управління транспорту ОДА. Та все ж повідомив, що його прийняття вимагає стаття 32 Закону України «Про автомобільний транспорт».

«Закон вказує, що приміські маршрути  мають заїжджати на автостанції. Тобто, з села згідно маршруту повинні їхати на автостанцію №2, №3, №4 чи на вокзал. Тому обласне управління транспорту разом з нами проводило рейди щодо виявлення таких горе-перевізників, які порушують правила та заїжджають до міста», - зауважив пан Володимир.

За словами Володимира Чиха, завдяки рейдам ситуацію з приміськими маршрутками покращилась. Також значно вплинути на ситуацію має відкриття після реконструкції та ремонту приміщення автостанції №2.

«Вже з листопада туди мають заїжджати автобуси міжнародного та міжобласного сполучення. Думаю, цим ми хоч трохи зможемо розвантажити центральну частину міста і врівноважити пасажиропотік. Взагалі дане питання неможливо вирішити за тиждень чи два. На це потрібен час. Але ми йдемо в потрібному напрямку», - вважає  головний спеціаліст відділу транспорту та телекомунікації.