Івано-франківські школярі зібрались за «круглим столом» під гаслом «Рабів до раю не пускають»


З ініціативи заступника начальника управління освіти і науки виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Світлани Уварової відбулася зустріч за круглим столом, в якій взяли участь члени міської Ради учнівського самоврядування, вчителі історії шкіл міста Івано-Франківська та учасники загальноміського конкурсу-есе на тему «Рабів до раю не пускають».

«Рабів до раю не пускають». Ці славнозвісні слова Івана Сірка є і зараз надзвичайно актуальними. «… хто не здатен відстояти для себе гідне життя, той на нього не заслуговує».

Думки школярів-старшокласників, висловлені в їхніх роботах, є глибокими, продуманими і розумними,  вони знають нашу історію, дають чітку характеристику сучасності, окреслюють пріоритети України в майбутньому. Учасникам зустрічі продемонстрували найкращі учнівські мультимедійні презентації, автори есеїв мали змогу їх зачитати аудиторії. А це: Пасічник Оксана –ЗШ №2, Злотник Анастасія – ЗШ №12 та Озарко Марина – ЗШ №7.

Переглянувши велику кількість відео та фото матеріалу, почувши багато коментарів вчителів та однолітків кожен з учасників пішов в глибоких роздумах, оскільки ми є нацією, яка має тисячолітню історію і славних предків, які боролися за її волю. Життя дало нам унікальний шанс бути господарями своєї землі і будувати власну державу, влада в якій має належати українцям. Чи використаємо ми його, залежить від того, ким ми врешті є - рабами, чи вільними людьми.