Івано-Франківську казначейство боргує 18 мільйонів. Віктор Анушкевичус обіцяє "не мовчати"


В Івано-Франківську вкотре говорять про фінансові складнощі. Внаслідок недофінансування казначейством платіжних доручень міськвиконкому, в Івано-Франківську зупинився капітальний і поточний ремонт доріг, реконструкція та будівництво нових соціальних об’єктів.

Про це мовилося на сьогоднішній оперативній нараді Івано-Франківського міськвиконкому.

«Це загальнодержавна проблема. В одному регіоні більша, в іншому – менша. Але все таки вона є», - говорить Віктор Анушкевичус.

Зі слів міського голови, загальна заборгованість перед Івано-Франківськом складає 18 мільйонів гривень. Ці гроші передбачені не тільки на капітальний та поточний ремонт доріг обласного центру, а й на інші видатки. Зокрема, без фінансування залишаються освіта та медицина, залишаються відкритими питання фінансування участі міста у проектах «Nefco».

«В нас водії у відпустках. Немає на чому їздити, немає грошей на паливо, - скаржиться Віктор Анушкевичус. – Міським, сільським та селищним радам в Івано-Франківській області загальна заборгованість складає 100 мільйонів гривень. Ми домовилися з головами, що мовчати ми не будемо».