Івано-Франківську область за результатами конкурсу відібрано для співпраці із DESPRO


На адресу голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка та голови обласної ради Василя Скрипничука адресувала листа-привітання керівник проекту DESPRO в Україні Оксана Гарнець.

Йдеться: «За результатами конкурсу Івано-Франківську область відібрано для співпраці із DESPRO у фазі ІІІ проекту, що триватиме у 2013- 2017 роках. Прийміть наші щирі привітання».

Довідково:

DESPRO — це швейцарсько-український проект “Підтримка децентралізації в Україні”, який фінансується Швейцарською Конфедерацією через Швейцарське бюро співробітництва (ШБС/SDC) та впроваджується Швейцарським центром ресурсів та консультацій з питань розвитку (Skat).

Місія проекту полягає в оптимізації системи управління та сприянні ефективному місцевому розвитку в Україні, що, в свою чергу, створить новий імпульс як для демократичних процесів, так і для надання послуг на рівні громади. 

А головним фокусом DESPRO у третій фазі залишається розбудова ефективних механізмів надання якісних публічних послуг на рівні громади та посилення національного діалогу щодо реформ місцевого самоврядування та децентралізації. Крім підтримки проектів з водопостачання та поводження з твердими побутовими відходами, DESPRO у третій фазі пілотуватиме проекти з водовідведення у сільській місцевості, а також міжмуніципальні проекти з водопостачання. Передбачається, що географія діяльності охопить додаткові райони у цільових регіонах проекту. Також планується долучити до співпраці з проектом ще одну область.

Нагадаємо, що DESPRO вже працює в Автономній Республіці Крим, у Вінницькій та Сумській областях.