Івано-Франківську вручать Приз Асамблеї Ради Європи


Приз Європи-2018 урочисто вручать 28 вересня о 16:00 у приміщенні Івано-Франківського академічного обласного музично-драматичного театру імені Івана Франка.

Приз складається з пам'ятної статуетки, медалі, диплому та стипендії для орнанізації ознайомлювальної поїздки до Європи для молоді з міста-переможця, пише Бліц-Інфо з посиланням на міську раду.

Відзнаку щорічно вручає Парламентська Асамблея Ради Європи (ПАРЄ). Її отримує місто, яке найактивніше поширює ідеали Європи та співпрацює з європейськими містами й інституціями. Цього року таким містом став Івано-Франківськ.

Приз Європи заснований ПАРЄ в 1955 році. Його вважають найвищою відзнакою організації, яку присуджують окремим містам. Європейська нагорода підвищує не тільки статус міста, а й робить Івано-Франківськ привабливим для співробітництва з перспективними містами, міжнародними організаціями та фондами.

"Насправді, ми довго йшли до цієї нагороди. Це справді значуща подія для нашого міста", - наголосив міський голова Руслан Марцінків.

Також із нагоди отримання нагороди ПАРЄ в місті заплановані святкові заходи:

14:00 - 18:00 - "Палац збирає здрузів" (концертно-розважальна програма для дітей у Палаці Потоцьких),

16:00 - Церемонія вручення призу (Драматичний театр),

19:00 - Святковий концент за участі колективів "Галицькі передзвони" та "Карпати", а також колективів із Польщі й Молдови (Вічевий майдан).