Івано-франківських торговців-нелегалів завчасно попереджають про «несподівані» рейди


В Івано-Франківську вже кілька місяців діє рейдова група, що воює з несанкціонованою торгівлею. До її складу входять представники управління торгівлі та громадського формування з охорони громадського порядку «Штаб», УМВС міста Івано-Франківська, інспектори КП «Муніципальна інспекція з благоустрою» та інші.

Як розповів кореспонденту «Бліц-Інфо» начальник управління торгівлі Івано-Франківського міськвиконкому Олег Гончак, рейдова група щодня проводить перевірки на вулицях міста.

«Стараємось постійно змінювати маршрут, щоб застати правопорушників зненацька. В іншому разі рейди не матимуть сенсу – торговці завчасно зберуть свій товар чи просто не торгуватимуть в той день», - пояснив Олег Васильович.

Та, як стверджує кореспонденту «Бліц-Інфо» пан Гавкалюк, що продає шапки та кашкети без відповідних дозволів на Дністровська, про всі майбутні рейди йому відомо завчасно.

«Я торгую тут близько 8 років і минулому мав дозвіл. Знаю, що моя торгівля незаконна і не відмовляюсь сплачувати штрафи. Мене завчасно попередили про рейд, але не хочу ховатись чи тікати. Мої конкуренти також про це знали, тому й втекли», - запевняє пан Гавкалюк.

Щоправда, продавець-порушник відмовився зізнатись, хто саме йому телефонує та попереджає про «несподівані» рейди.

У розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» присутній на рейді начальник громадського пункту охорони правопорядку №9 Василь Климчук каже, що на пана Гавкалюка і його торгову «точку» неодноразово складались протоколи та приписи.

«Своя «система сповіщення» у них справді є, адже половина з них встигає втекти, залишивши товар або взагалі не торгують. Але говорити про попереджувальні дзвінки не варто – ми не плануємо маршрут завчасно. Варто зауважити, що на пана «Гавкалюка» неодноразово складались протоколи. І щоразу він називається іншим прізвищем. До прикладу, вчора він представився Гарматюком», - зауважує Василь Климчук.