Івано-франківським платникам податків донараховано понад 2 млн.грн.


Згідно норм Податкового кодексу проведення камеральних (невиїзних) перевірок передбачає контроль за своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування та сплати податків і зборів на підставі даних, зазначених у податкових деклараціях (розрахунках) платника податків.

  За результатами проведених фахівцями Івано-Франківської ДПІ Міндоходів 837 камеральних перевірок донараховано 2,036 млн.грн. штрафних санкцій. Зокрема, за несвоєчасну сплату податкового зобов’язання з податку на прибуток до 121 суб’єктів господарювання застосовано штраф у сумі 61,8 тис.грн., по єдиному податку такий штраф застосовано до 55 суб’єктів господарювання на суму 21,9 тис.грн. штрафних санкцій. Зі збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності до 25 суб’єктів господарювання застосовано 5,7 тис.грн. штрафних санкцій.
      Поплатилися штрафами і ті платники податків, які несвоєчасно подали податкову звітність. Так, за несвоєчасне подання (неподання) звітності з податку на прибуток до 614 суб’єктів господарювання застосовано 1935,1 тис.грн. штрафних санкцій, а по єдиному податку до 21 суб’єкта господарювання - 11,7 тис. грн. штрафу.