Івано-Франківський медичний університет провів посвяту у студенти на "Бастіоні"


1 вересня 2013 року в культурно-мистецькому центрі «Бастіон» (провулок Фортечний, 1) відбулась урочиста Вчена Рада з нагоди посвяти у студенти Івано-Франківського національного медичного університету.

Святкове засідання відкрив ректор, доктор медичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України – Микола Рожко. У своєму зверненні до першокурсників він подякував їм за їх вибір й побажав міцного здоров’я, Божого благословення, терпіння, так як, - «цей навчальний рік стане особливим часом, – нових відкриттів, цікавих знахідок, а також помилок і труднощів. Наше сьогодення – це суцільний виклик, особливо у сфері охорони здоров’я. Наша з вами місія — бути охоронцями життя і здоров’я людини», - наголосив Микола Михайлович.

З привітальними словами до присутніх звертались: заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Толстанов, перший заступник Івано-Франківської Обласної Державної Адміністрації Роман Іваницький, Директор департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської Обласної Державної Адміністрації Роман Мельник, адміністратор парафії Катедрального собору Воскресіння Христового о. Юрій, перший проректор ІФНМУ, доктор біологічних наук Ганна Ерстенюк, завідувач кафедри мовознавства, доктор філологічних наук, професор Роман Голод.

Для оголошення наказу ректора про призначення старост І курсу медичного університету були запрошені: декан медичного факультету, доктор медичних наук, професор, Заслужений лікар України Роман Яцишин, декан стоматологічного факультету, кандидат медичних наук, доцент Олександр Бугерчук, декан фармацевтичного факультету, доктор медичних наук, професор Микола Мойсеєнко, директора медичного коледжу, доцент Юрій Боцюрко.

Івано-Франківський національний медичний університет – це один з найпрестижніших та найдавніших університетів Прикарпаття, що славиться своїми традиціями. Одними з таких є проголошення присяги першокурсника (цьогоріч її виголосив студент медичного факультету Павло Синаворський) та передача «Літопису Івано-Франківського національного медичного університету» від випускників (Мар’яни Дем’янчук та Михайла Федорченка) до першокурсників (Лоліти Побережної та Василя Шемнського). Цінністю й особливістю цієї книги є те, що з 1945 року кожне нове покоління записує нові сторінки історії, залишаючи у пам’яті свої здобутки та досягнення.

З вітальними концертними номерами новоспечених студентів вітали: Вікторія Понюк, Ігор Лаврук, Наталія Яців, народний ансамбль спортивного танцю «АРТ» та Олександр Севчук.