Івано-Франківський міськвиконком змушує інвалідів до судової тяганини


Судовий процес громадської організації інвалідів «СЛІД» проти івано-франківського міськвиконкому так і не відбувся. Суддя Івано-Франківського міського суду Ольга Бабій днями винесла чергову ухвалу.

Нагадаємо, громадська організація Сімей людей з інвалідністю та дітьми «СЛІД» через суд добивається інформації про реконструкцію перехрестя вулиць Пасічна — Галицька — Тролейбусна. Причина — відписка чиновників на інформаційний запит інвалідів у той час, як на самому перехресті не обладнані визначені законодавством умови для малорухомих груп населення, повідомляє "Репортер".

ГО «СЛІД» просила суд розглянути справу за скороченою процедурою, оскільки мова йде про неналежний розгляд звернення громадян. У понеділок, 3 червня, суддя Ольга Бабій у своїй ухвалі встановила, що відповідач не подав письмових заперечень, іншими словами міськвиконком фактично проігнорував позов. Через це суддя змушена була призначити розгляд справи за загальними правилами Кодексу адміністративного судочинства України, тобто з викликом сторін до суду та призначенням судового засідання.

Отож, судове засідання призначили на 18 червня.