Івано-Франківський МВК намагався спростувати інформацію про надання дозволів на відключення від централізованого опалення


Як повідомляє прес-служба МВК на офіційному сайті, що висвітлюючи дану подію деякі ЗМІ та Інтернет-видання у своїх заголовках зазначили, що «в Івано-Франківську суд дозволив встановлювати автономне опалення», чим ввели в оману мешканців міста, які масово почали звертатися в Департамент комунального господарства, транспорту і зв’язку за дозволами на відключення від централізованого опалення.

Департамент комунального господарства, транспорту і зв’язку інформує, що рішення суду від 30.05.2012 року стосувалося заявників, яким дозволи уже видані раніше, однак ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» відмовлялося видавати цим мешканцям технічні умови на відключення, мотивуючи це тим, що рішення про видачу дозволів оскаржене у суді. Що стосується видачі нових дозволів на відключення від централізованого опалення, то відповідно до Порядку відключення окремих приміщень житлових будинків від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води при відмові споживачів від централізованого теплопостачання, затвердженого наказом Мінбуду України від 22.11.2005 № 4 допускається відключення цілого будинку.

Таким чином за умови згоди на відключення від централізованого опалення мешканців цілого будинку Міжвідомча комісія надасть дозвіл на його відключення. Відповідно до Положення про порядок надання дозволів на відключення житлових будинків від мереж централізованого теплопостачання в м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням Івано-Франківської міської ради від 29.05.2012 року № 766-25 допускається поетапне відключення будинку. Дозволи на відключення окремих квартир в житлових будинках не надаються.