Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу відзначатиме День університету


Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу (ІФНТУНГ) – єдиний в Україні вищий навчальний заклад нафтогазового профілю, в якому на 13 факультетах навчається близько 10 тисяч студентів.

Це багатофункціональний та розгалужений навчально-науково-виробничий комплекс, база Прикарпатської регіональної організації студентів та викладачів. На 56 кафедрах працює потужний науково-педагогічний колектив – майже 700 викладачів, з яких 75 – доктори наук, професори, понад 350 – кандидати наук, доценти, 14 – Лауреати Державних премій України.

20 вересня 2013 року ІФНТУНГ відзначатиме День університету.

Розпочнеться святкова програма молитвою біля Ротонди Пресвятої Діви Марії о 10 годині ранку.

Одним з напрямів науково-дослідницької роботи науковців вишу є розробка та використання відновлювальних джерел енергії.  Відкриття та освячення Центру відновлювальної енергії (о 10.30 год. біля спорткомплексу університету за адресою вул. Карпатська, 15) стане однією з урочистих подій дня.

А об 11.30 свято набере найбільшого розмаху, коли на майданчику біля головного корпусу розпочнеться університетський Квест. Духовий оркестр Івано-Франківського музичного училища супроводжуватиме цю подію звучанням урочистої музики.

В рамках святкування також проходитиме засідання Вченої ради, на порядку денному якого серед інших питань буде також і посвячення в почесні професори. А на майданчиках та стадіонах університету проходитимуть святкові спортивні баталії – змагання з настільного тенісу, легкої атлетики, баскетболу та футболу.

На завершення Дня університету в обласній філармонії (15.00) відбудеться святковий концерт.

На святкування Дня університету запрошено чимало поважних гостей, серед яких представники галузевих міністерств, делегація ДК «Укртрансгаз», головний інженер АТ “Укрнафта” Михайло Гнип, президент Української нафтогазової академії Богдан Клюк, заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Роман Іваницький, заступник міського голови Зіновій Фітель, а також ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда, ректор Івано-Франківського медичного університету Микола Рожко, директор УМГ “Прикарпаттрансгаз” Василь Рудко, почесний голова ПАТ “Івано-Франківськцемент” Микола Круць та багато інших.