Івано-Франківський Суд з’ясував куди дівались гроші, сплачені за послуги ОБТІ


Івано-Франківський міський суд завершив розгляд кримінальної справи, щодо привласнення чужого майна у великих розмірах жителем Івано-Франківська, 1981 року народження, інваліда ІІІ групи загального захворювання, який раніше проблем із законом не мав.

Під час проведення судових слухань, судом було з’ясовано, що івано-франківець працюючи на посаді бухгалтера-касира в одному із банківських відділень обласного центру, крім іншого, здійснював прийом від населення платежів за послуги на користь ОБТІ, та мав перераховувати всі суми платежів, які прийняті банком, на розрахунковий рахунок ОБТІ зі зняттям платні за розрахунково-касове обслуговування.

Івано-франківець отримував кошти від громадян за надання послуг ОБТІ ( за реєстрацію квартир, проведення експертної оцінки об’єктів, виготовлення довідок-характеристик на будинки, виготовлення технічних паспортів на квартири та будинки, проведення технічної інвентаризації будинків, за приватизацію об’єктів ), які проводив по касі та видавав громадянам-замовникам квитанції про оплату цих послуг і в ці ж дні, з метою незаконної наживи - отримані кошти привласнював, а інформацію в комп’ютерній програмі про проведену оплату з метою прикриття злочинної діяльності анульовував, квитанції для ОБТІ та банку знищував.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вказаному визнав повністю та дав показання, що злочин ним було вчинено саме при викладених вище обставинах. Заподіяну матеріальну шкоду він відшкодував повністю, у вчиненому щиросердечно розкаявся.

Даного чоловіка Івано-Франківським міським судом було засуджено за ч.4 статті 191 КК України та призначено покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади пов’язані з виконанням обов’язків матеріально-відповідальної особи на підприємствах, в установах та організаціях усіх форм власності строком на два роки.

На підставі ст. 75 КК України суд призначив засудженому іспитовий строк терміном у два роки.

Крім того івано-франківцеві доведеться сплатити чималі суми за цивільними позовами потерпілих громадян та установ, а це майже 250 тисяч гривень.