Іванофранківці боргують за воду 25 мільйонів гривень


«Укрінтеренерго" з 1 квітня пригрозив залишити без енергопостачання низку водоканалів. Більш як 5 мільйонів українців можуть залишитися без водопостачання та водовідведення.

Деякі водоканали, які раніше перебували на постачанні електроенергії у постачальника останньої надії (ПОН), змогли тимчасово розв'язати проблему за допомогою місцевої влади та запобігти відключенню з 1 квітня. Водночас у разі, якщо регулятор найближчим часом не перегляне їхніх тарифів, заборгованість водоканалів перед постачальниками зростатиме і ситуація посилюватиметься.

Як розповів гендиректор комунального підприємства «Водоекотехпром» Роман Кімачук, наразі франківське підприємство немає заборгованості за електропостачання, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"У нас укладений договір з "Прикарпатенерготрейд" та "Обленерго". Боргів перед ними ми не маємо. Тому загрози, що франківці залишаться без води, у нас немає", - каже посадовець.

Водночас, чиновник підкреслює, що останній рік збільшується дебіторна заборгованість. Загалом "Волоекотехпрому" заборгували за водопопостачання та водовідведення 45 мільйонів. З них мешканці заборгували 25 мільйонів, ще 10 мільйонів складає борг "Теплокомуненерго".

"Є окремі будинки чи юридичні особи, які мають великі борги та яким доводиться відключати воду, але це не всім", - пояснює Кімачук.

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegramInstagram та Twitter. Тільки найважливіші новини!