Іванофранківців закликають посадити пам'ятне дерево


З початку березня франківці можуть посадити пам’ятне дерево до будь-якої визначальної дати.

У мережі Віра Добжинецька закликає містян долучитись до весняної висадки дерев.

"Залишилося ще декілька кілька днів, щоб взяти участь у весняній висадці дерев у рамках програми "ПАМ`ЯТНЕ ДЕРЕВО". Вид дерева, місце висадки та іменну табличку обираєте Ви!",- йдеться в дописі.

Кожне посаджене дерево матиме власну романтичну, цікаву, зворушливу історію, а місто розквітатиме та зеленітиме з кожним роком. Висаджене дерево також може стати чудовим подарунком, адже рослина буде зростати, розвиватись та нагадуватиме про ті емоції, які у неї закладені.

Посадка дерев з нагоди визначних подій пропонується в наступних місцях:

- парк культури і відпочинку ім. Т. Шевченка;

- центральне міське озеро;

- сквер «Первоцвіт»;

- парк по вул. Молодіжній.

Щоб висадити дерево потрібно звернутись у Департамент житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради із заявою у якій зазначатиметься подія до якої приурочена висадка дерев, місце, порода дерева та дата посадки. Одночасно з заявою необхідно відшкодувати вартість даної послуги.

Вартість коливається у межах 1000-3000 грн., залежно від обраного сорту дерева. Зазначена вартість включає ціну саджанця, іменної таблички і сертифікату.

Посадка дерев відбуватиметься навесні з 1 березня по 30 квітня та восени з 1 жовтня по 30 листопада. Висадка та догляд за деревом здійснюватиметься спеціалізованим підприємством за кошти міського бюджету.