Іванофранківців запрошують на фестиваль "Лялькові обереги"


У рамках Міжнародного фестивалю мистецтв "Карпатський простір" з 1 до 3 травня проходитиме фестиваль "Лялькові обереги".

У ці дні заплановано 12 заходів, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами організаторів, до Івано-Франківська з'їдуться театрали з Полтави, Запоріжжя, Житомира, Чернівців, Львова, а також Литви, Білорусі та Молдови.

Голова Національної спілки театральних діячів України, директор і художній керівник Київського національного академічного театру оперети Богдан Струтинський зазначив, що діти - найбільш вдячні глядачі.

"Театр - інструмент, який робить дітей щасливими. Те, що залишається в серці після вистави, дитина буде нести далі у житті. Я щасливий, що ми відновили фестиваль минулого року і далі продовжуємо. Якщо ми насправді хочемо зробити світ мирним, нам потрібно починати з дітей",- зауважує Струтинський.

У свою чергу директор Полтавського академічного обласного театру ляльок Тетяна Вітряк додала, що для дорослих франківців також буде вистава.

"Ми привезли виставу для дорослих, бо у кожному обов'язково живе дитина. Приємно, що ми можемо не лише представити наш театр франківцям, а й поспілкуватися з колегами-театралами. Що стосується вистави, ми підготували "Ніч на Івана Купала" Гоголя. Феєрична і дуже цікава. Сюжет відкривати не буду, запрошую усіх",- закликає Вітряк.

Після прес-конференції в академічному театрі ляльок ім.Марійки Підгірянки відбулось відкриття фестивалю.