Іванофранківців запрошують на лекторій з контролю якості в ІТ


Цієї суботи, 16 листопада, у "Підземному Переході Ваґабундо" відбудеться освітня зустріч для айтішників та людей, які бажають увійти в цю сферу, "Autumn QC Meetup".

Ідея QC спільноти – це нетворкінг людей однієї професії та обміну знань у сфері тестування.

“Не завжди на проєкті ідеально побудована робота, ну і не завжди в команді є велика кількість QA-інженерів, які можуть порадити, як краще підійти до задачі. Саме тому для нас важливо постійно займатися саморозвитком. Можна читати книжки і статті, а можна приходити на мітапи, присвячені тестуванню, і не тільки послухати цікаву тему, а й поставити питання, поділитися власним досвідом чи отримати пораду від інженерів, які вже стикалися зі схожою проблемою”, – зазначають організатори лекторію.

Саме тому тестувальники з різних компаній за підтримки ІТ-кластера організовують QC-мітапи у Франківську. Щоразу організатори запрошують спікерів, у яких за спиною великий досвід та бажання ділитися знаннями. Вони пропонують теми, пов’язані з мануальним тестуванням чи автоматизованими тестами.

Цієї суботи на зустрічі виступатимуть три спікери з такими темами:

1. Дарія Шевчук – Senior QC Engineer, SoftServe (Lviv) Тема: Testing process: What’s hidden under working in the distributed team. Вона розповість, як налаштувати правильно тестові процеси, коли тестер працює у розділеному на різних локаціях проєкті, труднощі спілкування й історії успіху.

2. Степан Шикеринець – Senior QA Engineer, СoreValue (Lviv) Тема: Сертифікація – варто чи ні? Про сертифікацію в тестуванні. Чи варто здавати сертифікати? Які обрати?

3. Олег Заревич – Senior Quality Assurance Automation Engineer, Intellias (Lviv) Тема: «How did we improve delivery using tests». Доповідь присвячена змінам підходів до тестування при побудові “continuous delivery процесу”. Він розповість про піраміду тестування, мікросервіси та тестування контрактів. Буде корисно не лише тестувальникам, а й розробникам чи проєктним менеджерам.

Локація: “Підземний Перехід Ваґабундо”, вул. Пилипа Орлика, 7. Початок: 14:00. Вхід вільний.