Іванофранківцям пропонують на свята орендувати ялинку в горщику


Бюро УГКЦ з питань екології започаткувало цікаву ініціативу - можливість брати ялинки в горшках в оренду.

Як розповів в розмові з кореспонденткою Бліц-Інфо о. Михайло Дзуль, який очолює Бюро УГКЦ з питань екології Івано-Франківської архієпархії, цьогоріч вони підготували 50 ялиночок, які можна буде взяти в оренду на свята.

"Місяць тому ми замовили півсотні ялинок, їх вже викопали і посадили в горшки. Це сріблясті ялинки, які більш привабливі і пухнасті, на відміну від звичайних. Таким чином ми хочемо пропагувати серед людей живі дерева на новорічні свята", - пояснює священик.

Щоб орендувати ялиночку, потрібно звернутися до Бюро УГКЦ з питань екології в Івано-Франківську. Деревця мають привезти до кінця цього тижня. 

"Ми ще не думали над ціною, але напевне це буде застава у розмірі вартості ялинки. Адже якщо за нею не правильно доглядати, то вона може загинути. Ми будемо давати разом з ялинкою інструкції, як за нею доглядати. Наприклад, деревце може бути у приміщенні не більше двох тижнів. Не можна допускати різкого перепаду температур, тобто з холоду відразу заносити в тепло. Треба спочатку ставити у прохолодне місце, аж тоді до кімнати. Хоча ми будемо рекомендувати тримати їх на балконі, а  тільки на свята заносити до хати", - пояснює о. Михайло.

Очільник Бюро каже, що вперше таку ідею випробували минулого року, але тільки серед церков. Всі ялинки вижили, тож вирішили запровадити ініціативу і для франківців. 

Висаджувати всі ялиночки будуть весною, втім над місцем ще думають.

Висота ялинок – 80 см.

Замовити живу ялинку в горщику можна за тел.: 0979831680