В Івано-Франківську відклали запровадження абонплати за воду


З 1 травня комунальне підприємство «Івано-Франківськводоекотехпром» планувало вводити абонентську плату. Втім, через карантин таку новацію перенесли. Як мінімум - на п'ять місяців.

У розмові з кореспонденткою Бліц-Інфо прессекретар «Водоекотехпрому» Володимир Шпег зауважив, що абонплата буде обов’язковою і не залежатиме від того, чи споживач має укладену угоду на постачання води та водовідведення – платити все одно доведеться. Про її розмір комунальники точно сказати не можуть. 

«Якби абонплату ввели у травні, то франківці платили по 32 гривні, зараз же сума невідома. Загалом, розмір абонплати за рік мав змінюватись тричі. Граничну цифру встановлює Уряд, тож ми не можемо встановити ані більшу, ані меншу суму», - каже Шпег.

Окремої платіжки на абонплату франківці не отримуватимуть. Її включать у загальну квитанцію та винесуть окремою колонкою.

Попередньо відомо, що абонентська плата включатиме:

- друк та доставку рахунків;

- прийом та адміністрування платежів;

- звірка розрахунків за надані послуги;

- повірка квартирних лічильників (один раз на 4 роки).

Нагадаємо, абонплату передбачили Законом України «Про житлово-комунальні послуги» прийнятому у 2017 році (зі змінами 2018 року). Розмір абонентської плати водоканал має право переглядати в разі подорожчання матеріалів чи послуг. Граничний розмір плати за абонентське обслуговування (абонплати) визначається Кабінетом Міністрів України. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!