Їжа, одяг і танці: Чим вражатиме франківців фестиваль Global Village»


В Івано-Франківську студенти з чотирьох країн презентують свої традиції.

Про це повідомили під час пресконференції присвяченої проведенню фестивалю «Global Village»,- інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами організаторів - це фестиваль культур, де люди з різних країн світу демонструють свої народи через їжу, костюми, музику та традиції. Віце президентка організації  Пилипович Катерина анонсувала, що на фестивалі також будуть розміщені столи з можливостями.

"Зокрема йдеться про стажування за програмою Айзек за кордоном. Також будемо запрошувати в свою організацію",- розповіла Катерина Пилипович.

У свою чергу віце-президентка фестивалю Анна-Софія Космірак зауважує, що це вже 13 фестиваль.

"Щороку ми запрошуємо дуже багато гостей. Туреччина, Єгипет, Алжир і Туніс. Ми хочемо зробити його дуже домашнім. В одному приміщенні будуть чотири країни: їжа, танці, пісні",- каже дівчина.

Студентка-волонтерка Наташья з Індонезії на фестивалі планує презентувати вбрання своєї країни, традиційний стейк, який готується кілька годин та традиційний напій Вейдан джаги (місцевий чай). Дівчина викладає англійську мову в дитсадках Івано-Франківська.

Водночас інженер з Алжиру Мохаммед до Франківська привіз традиційні для південної частини країни солодощі, кус-кус, та одяг. Іноземець зауважує, що український кус-кус відрізняється від алжирського технологією приготування. Вони ставлять овочі тільки зверху, а в нас перемішують.

В Івано-Франківську ці волонтери беруть участь у п'яти соціальних проєктах. А фестиваль це одна з традиційних частин їх роботи. І вони хочуть презентувати свої країни. Тож всіх охочих чекають 11 лютого о 13.30 в університеті Короля Данила.