Калушанам рекомендували не вживати воду з джерела "Капличка"


У п'ятницю, 26 липня відбулося чергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

В ході розгляду питань порядку денного членами комісії особливу увагу було акцентовано на якості питної води в місті Калуш. Про це йдеться на сайті Калуської міської ради.

У зв’язку з цим заслухано інформацію начальника  Калуської МРФ ДУ «Івано – Франківський обласний ЛЦ МОЗ України» Багдана Пеленички, який проінформував, що на виконання Протокольного рішення виїзної наради по вул. Підгорецька на звернення мешканців даного мікрорайону щодо покращення якості води в громадському каптажному джерелі «Капличка» від 05.07.2019р., працівниками Калуської МРФ ДУ «Івано – Франківський обласний ЛЦ МОЗ України» відібрана проба води з даного джерела за показниками епідемічної безпеки не відповідала вимогам Додатку 1 ДСанПіНу 2.2.4.-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною», а саме: у 100 см3 води загальні колі форми більше 238,0 при допустимій нормі <=1 і виділено кишкову паличку, яка в нормі відсутня. Результат санітарно – мікробіологічного дослідження №49 від 18.07.2019р.

Враховуючи наведену інформацію членами комісії протокольно прийнято рішення : «З метою попередження виникнення можливих епідускладнень та спалахів гострих кишкових інфекцій не рекомендувати мешканцям мікрорайону «Підгірки» вживати воду для пиття чи побутових потреб з громадського каптажного джерела «Капличка»