Калушанина засудили до 10 років позбавлення волі за зґвалтування дитини


22 травня 2020 року колегія суддів у складі Якиміва Р.В., Миговича О.М., Юрчака Л.Б. винесла вирок у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 186, ч. 3 ст. 153 КК України.

Злочини було скоєно у листопаді 2017 року. Обвинувачений перебував на вулиці Долинській в м. Калуші та проходив у напрямку залізничного переїзду неподалік кузні, де помітив малолітню, яка несла мобільний телефон і прямувала в тому ж напрямку, повертаючись додому зі школи. Про це повідомляє пресслужба Калуського міськрайонного суду.

Молодик попрямував за дитиною та розпочав розмову з нею. Дійшовши до залізничного полотна, яке розташоване між житловими будинками по вул. Долинська та територією Калуського машинобудівного заводу, скористався відсутністю сторонніх осіб вирвав із рук дитини її мобільний телефон та зґвалтував.

У судовому засіданні обвинувачений вину не визнав. Однак його вина повністю доведена сукупністю доказів, зокрема показаннями потерпілої, свідків та письмовими доказами. Потерпіла впізнала в обвинуваченому чоловіка, який вчинив щодо неї злочинні дії та додатково вказала, що на даний час у нього змінилась борода і зачіска.

Суд врахувавши обставини справи, прийшов до переконання, що виправлення і перевиховання обвинуваченого можливі при ізоляції його від суспільства. Як наслідок суд призначив 10 років позбавлення волі та постановив стягнути 400 тис. грн моральної шкоди.

До набрання вироком законної сили залишено в силі попередньо обраний обвинуваченому запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!