Калушанин, який обікрав "Дім Сірка" сяде на три роки


Калуський міськрайонний суд виніс вирок мешканцю Калуша, який вчинив крадіжку на своїй попередній роботі.

У травні цього року чоловік проник на територію Благодійної організації «Дім Сірка», пошкодив огорожу та зайшов у господарське приміщення. Калушанин раніше працював в цій організації і знав, що там є електроінструменти.

Скориставшись тим, що за його діями ніхто не спостерігає, молодик виніс електродриль «Техас» ТА-01-108, ланцюгову пилу «Intertool» DT-2209, болгарку «Einhell» TC-AG 125 та подовжувач марки «Tenpo» на три розетки.

Викрадене він сховав у підвалі будинку, а через один день повернув власнику. Під час судового засідання калушанин у вчиненому розкаювався та обіцяв надалі подібного не вчиняти. Свої дії калушанин пояснив тим, що вчинив крадіжку у зв`язку зі скрутним матеріальним становищем.

"Враховуючи наведене, а головним чином те, що обвинувачений вже не вперше вчинив корисливий злочин, у даному випадку злочин є тяжким, що свідчить про його стійку злочинну спрямованість, тому прийшов до переконання, що виправлення і перевиховання обвинуваченого не можливе без ізоляції від суспільства і йому слід призначити покарання у виді позбавлення волі", - йдеться у судовому рішенні.

Як наслідок суд шляхом часткового складання покарань за даним вироком суду і за вироком постановленим раніше, визначив обвинуваченому остаточне покарання — позбавлення волі строком на 3 роки 4 місяці.