Калуська міська рада займається дерибаном землі?


Учора під час розгляду земельних питань на засіданні сесії Калуської міської ради сесійну залу покинув депутат із фракції Народного руху України Олег Нижник, заявивши про приховане рейдерство.

Олега Нижника насторожили певні аспекти розгляду земельних питань, пов’язаних із переліком земельних ділянок, що пропонуються для надання в оренду на земельних торгах. Зокрема — земельні ділянки автобусних зупинок із приміщеннями комерційного призначення.

— Усі ці ділянки — площею по 200 квадратних метрів. А ось ділянка на вул.. Січових стрільців, яку пропонують до аукціону — 420 квадратних метрів. Це що за така зупинка? Що там має бути? — обурився Олег Нижник.

Проте, розгляд земельних питань продовжився, і депутата насторожив перелік  землекористувачів, яким подовжено (поновлено) термін дії і договорів оренди земельних ділянок. Зокрема, для розміщення тимчасової зупинки ПАТ «Калуське автотранспортне підприємство» на вул. Пушкіна — для розміщення тимчасової автобусної зупинки.

— У комісії з питань розвитку промисловості і підприємництва, власності та екології, членом якої я є, а також — у земельної комісії цей землекористувач не викликав зауважень. Проте, попри схвалення комісій, пункт, який стосувався АТП попросили перенести на наступне засідання. Директор земельно-кадастрового бюра Калуської міської ради Василь Романович повідомив, що про таке просив міський голова. Проте, мер був на початку сесії, і нічого про це не повідомив. Тож, вочевидь, автостанцію хочуть перенести в інше місце. Я заявив, що це — приховане рейдерство, а відтак, покинув залу, — повідомив «Вікнам» депутат.

Нагадаємо, кілька місяців тому уже йшлося про перенесення автостанції. Як варіант — на цокольний поверх новобудови на бульварі Незалежності.