Кандидати до ВР від «Слуги народу» у Франківську: Для змін потрібна команда


11 липня з офіційним візитом до Івано-Франківська прибула делегація від політичної партії «Слуга Народу».

Кандидати з прохідної частини списку партії поспілкувалися з громадськістю, презентували своє бачення змін у країні, відповіли на запитання, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Для початку кандидати розповіли трохи про себе і своє бачення роботи у Верховній раді. Зокрема Галина Янченко (№ 5 у виборчому списку ПП «Слуга Народу»)є експертом з антикорупційної політики. Кандидатка працювала аналітиком Центру протидії корупції, є співавтором низки аналітичних звітів про корупцію при закупівлях лікарських засобів у МОЗ.

"Хочу подякувати прикарпатцям, волонтерам, членам ДВК, ОВК і всім тим, хто підтримали нашу команду на президентських виборах. Отримавши таку величезну довіру і підтримку, ми мусимо її виправдати. Оновлення влади на сьогодні ще не завершено. Президент постійно стикається з саботажем у ВР, не приймаються подані ним закони. Проте країна заживе у якісно інший спосіб, коли відбудеться повне перезавантаження влади. Для цього потрібно сформувати велику фракцію «Слуги народу» в парламенті, щоб ми могли приймати потрібні для країни рішення. Що ж стосується виборів, то ми вирішили не включати до наших лав тих, хто вже були у владі. Адже якщо вони не виправдали вашої довіри, то мають поступитись місцем молодим",- переконана Галина Яценко.

У свою чергу Денис Монастирський (№ 19 у виборчому списку ПП «Слуга Народу») розповів, що він є експертом з питань реформування правоохоронної та судової систем, тож саме цими питаннями буде займатися у новому парламенті.

"Я переконаний, що лише командою можна досягти змін. Один депутат-мажоритарник нічого зробити не зможе. Зважаючи на рівень довіри суспільства до президента, у нас є шанс створити свій уряд і швидко втілити реформи в життя", - вважає Монастирський.

Наступною кандидаткою до Верховної ради є політологиня, експертка з питань культури Єлизавета Ясько (№ 15 у виборчому списку ПП «Слуга Народу»). Кандидатка  має досвід роботи в Міністерстві з питань діджиталізації, культури медіа та спорту Великобританії, працювала в CFC Consulting.

"Зараз в Україні той історичний час, коли можна зробити зміни. Ми хочемо будувати зовсім нову політичну культуру де ми будемо довіряти одне одному. Держава має бути сервісом для громадян",- запевняє Єлизавета Ясько.

Очільник агропромислової і член податкової групи Мар’ян Заблоцький (№ 79  у виборчому списку ПП «Слуга Народу»), каже, що вони йдуть у парламент, щоб забезпечити написання правильних законів, які може підписувати президент. 

"У нас парламентсько-президентська республіка і президент підписує ті закони, які творить Верховна рада. Щоб запровадити всі ті позитивні зміни, які ми собі поставили за ціль – від скасування депутатської недоторканності до скасування корупційної схеми Роттердам +, ми їздимо країною і закликаємо підтримати наших мажоритарників, щоб спільно з ними приймати ці рішення», - пояснив Заблоцький.

У свою чергу політолог Василь Мокан (№ 99 у виборчому списку ПП «Слуга Народу») каже, що він відповідає за політичний напрямок і ті зміни, які дозволять перетворити народних депутатів на слуг народу.

"З чого потрібно починати роботу ВР? Зі змін самої Верховної ради і принципів її роботи. Зокрема відповідальність депутатів за кнопкодавство, прогули, відкликання за неефективність. Частина законопроектів вже підготовлена і подана в парламент, але ми зіткнулися з саботажем бо депутати нічого не хочуть приймати. Зараз готуються інші проекти законів, які будуть подаватися вже в нову Раду. Українці вперше в історії надали безпрецедентний кредит довіри президенту, але без підтримки парламенту президенту буде дуже складно реалізувати його ініціативи. Тож ми потребуємо вашої підтримки, щоб виконати дані обіцянки", - закликав кандидат.

Опісля, присутнім представили кандидатів в народні депутати до Верховної Ради України в Івано-Франківській області від політичної партії «Слуга Народу» по мажоритарних округах. Це Андрій Сторожук (83), Ігор Фріс (84), Едуард Прощук (85), Олександр Матусевич (86), Зеновій Андрійович (87), Андрій Шевченко (88) та Володимир Тимофійчук (89).

Після знайомства присутні змогли задати питання кандидатам та розповісти про наболілі проблеми.

На завершення кандидати закликали всіх виборців, не залежно від політичних уподобань, 21 липня прийти на вибори і віддати свій голос за того, кого вважають достойним.