Капелани зможуть отримати офіційний статус добровольців АТО/ООС на обласному рівні


Під головуванням Наталії Чаплинської та за участі першого заступника голови обласної ради відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань захисту прав учасників і ветеранів антитерористичної операції на Сході України та їх сімей.

В ході засідання депутати розглянули та рекомендували на розгляд сесії обласної ради проєкт рішення “Про визнання бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України”, інформує обласна рада.

Зокрема, пропонується визнавати на обласному рівні бійцями-добровольцями військових священників (капеланів), які перебували чи перебувають у складі добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізувалися для захисту незалежності, суверенітету, територіальної цілісності держави, але в подальшому не увійшли до складу Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів.

“Ми очікували, що в грудні минулого року буде прийнятий новий закон по добровольцях і питання щодо статусу капеланів включать до нього. Але вийшло так, що в законодавстві досі є  прогалина по цьому питанню, тому ми пропонуємо внести зміни до рішення по добровольцях і закріпити за нашими капеланами відповідний статус“, – зауважила Наталія Чаплинська.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!