Капітан на псевдо «Сокіл»


Золоту медаль на міжнародних змаганнях «Ігри Нескорених-2018» у Сіднеї здобув Сергій Ільницький, капітан національної збірної — учасниці цих ігор для ветеранів-військовиків.

Разом із Олександром Бєлобоковим вони показали кращі результати у веслуванні на тренажері в категоріях Men’s IR6 і IR3 (швидкість за хвилину), пише Голос України.

Сергій Ільницький від самого початку бойових дій перебував на сході, в зоні АТО. Ветеран Збройних Сил України, полковник у відставці, він пішов служити на фронт за прикладом свого сина-госпітальєра. Як кадровий військовий став начальником штабу УДА.

Ще один франківець, колишній доброволець АТО, член Проводу ДУК, обласний керівник ГО «ДІЯ» Василь Абрамів пригадує, що познайомився із Сергієм Ільницьким ще в грудні 2014-го, коли начальник штабу відвідував бойову базу на передовій.Точилися бої за Донецький аеропорт, стояли в Пісках, Добровольча армія сформувала третю штурмову роту. Його син служив госпітальєром у Медичному батальйоні.

«Нам такі кадри, як Сергій Ільницький, були дуже потрібні, — розповідає Абрамів. — Начальник штабу часто виїжджав на передову, командував безпосередньо, не пускав процес на самоплив. Разом із бійцями був у бункері, управляв обороною, вогнем».

Дбайливий чоловік та батько двох дітей, Ільницький активно продовжує займатися волонтерством, допомагає медикаментами для бійців.

Вишукує реабілітаційні програми для ветеранів АТО та родин загиблих. Власне, це й об’єднує його з Прикарпаттям. Волонтери мають намір надалі організувати й дитячі реабілітаційні табори. Перша перемога Сергія Ільницького на «Іграх Нескорених» додала азарту. Побратими сприйняли її з великою шаною до капітана збірної.