«Карпатнафтохім» планує розширити хімічне виробництво


«Карпатнафтохім» у Калуші планує розпочати виробництво оксиду пропілену.

Будівництво установки з виробництва оксиду пропілену потужністю 2700 т/рік планується здійснювати на території ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» в межах орендованої земельної ділянки, на площі близько 1500 кв. метрів за адресою: Івано-Франківська область, Калуський район, м. Калуш, вул. Промислова, 9. Про це пише газета Галичина.

Вибір майданчика під будівництво здійснювався з урахуванням найбільш сприятливих географічних (розміщення максимально віддалене від житлової забудови) та інфраструктурних умов потенційної території. Установка виробництва оксиду пропілену розміщуватиметься на ділянці демонтованих корпусів відділення сірки (корпус № 449).

Запроектоване «Нове будівництво установки з виробництва оксиду пропілену потужністю 2700 т/рік на вулиці Промисловій, 9 в м. Калуші» входить до складу діючого заводу і має спільний з ним адміністративно-управлінський і допоміжний персонал. Після вводу в експлуатацію проектованого об’єкту на новостворених робочих місцях будуть задіяні 19 чоловік.

«Реалізація проектних рішень забезпечить розширення і розвиток виробництва продуктів переробки нафти на ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ», дозволить забезпечити хімічну галузь оксидом пропілену, який використовуватиметься в подальшому синтезі полімерних матеріалів, створить нові робочі місця, залучить інвестиції в регіон та забезпечить додаткові надходження податків у бюджет міста Калуша», - йдеться у повідомленні про плановану діяльність.

Зона впливу від діяльності запроектованого об’єкту не розповсюджується за межі Калуського району Івано-Франківської області. Підстави для здійснення оцінки транскордонного впливу на довкілля відсутні.

Усі зауваження і пропозиції громадськості до планованої діяльності, обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля, необхідно надсилати до Міністерства екології та природних ресурсів України (Поштова адреса: 03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 35. Відділ оцінки впливу на довкілля Телефон: (044) 206-31-40; (044) 206-20-89 e-mail: m.shimkus@menr.gov.ua Шимкус Марина Олександрівна).