«Карпатнафтохім» запрацює вже в липні, а «Нафтохімік Прикарпаття» – коли буде нафта


Товариство з обмеженою відповідальністю «Карпатнафтохім» повинен запрацювати вже всередині липня, - стверджує голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк.

Що ж до ПАТ «Нафтохімік Прикарпаття», відомого в народі, як Надвірнянський нафтопереробний завод, то тут ситуація дещо складніша. Адже відновлення виробництва там залежить від поставок нафто-сировини і цю проблему сьогодні не вирішено. «А росіяни, - зазначив пан Вишиванюк, - нафту нам не поспішають давати», повідомляє БРІЗ.

Разом з тим перспективи розвитку економіки області очільник Прикарпаття пов’язує насамперед з диверсифікацією виробництва: «Якщо раніше Надвірнянський нафтопереробний завод давав 30%, а Калуш – 30%, загалом вони давали 60% валового продукту, то зараз навіть при тому, що вони стоять, ми маємо 92 % виробництва. Пройде 10 – 15 років розвитку такої галузі, як туризм, і в області ті політ сили, які з’являться, будуть говорити про закриття хімічних шкідливих підприємств. Я це зараз бачу. Ми колись говорили про розбудову інфраструктури «Буковелю» – зараз це справджується».