«Картка іванофранківця» буде іменною


Виконавчий комітет затвердив Положення про багатофункціональну електронну картку «Картка іванофранківця».

Як повідомив заступник начальника управління транспорту та зв’язку Андрій Гіглюк, багатофункціональна «Картка іванофранківця» буде іменною персоніфікованою електронною пластиковою карткою, носієм персональних даних її власника.

Підтримуватиме додатки, пов’язані з наданням і обліком різноманітних соціальних пільг, на які має право її власник. Також, може бути виготовлена у формі банківської платіжної картки, пише пише прес-служби Івано-Франківської міськради.

Основною ж функцією буде її застосування при автоматизованій системі оплати проїзду через спеціальні валідатори, які будуть встановленні в громадському транспорті. Заплановано, що вже з 1 січня 2019 року КП «Електроавтотранс» на всіх транспортних засобах власного підпорядкування має здійснювати оплату проїзду через нову багатофункціональну картку. Підставою для пільгового проїзду у міському громадському транспорті і надалі залишатиметься як картка старого зразка, так і новітнього багатофункціонального.

На сьогодні, «Картка іванофранківця» - не є іменною, має тільки індивідуальний номер і забезпечує безкоштовне перевезення пільгових категорій населення при її наявності та посвідчення про право на соціальні пільги. Вона дає право на знижку в соціальних аптеках та магазинах, а також на безкоштовне відвідування всіх футбольних матчів ФК«Прикарпаття».