Керівництво Калуша запевняє, що пожежа на хімзаводі не несе загрозу для населення


12 січня о 21:08 год. в корпусі № 424 цеху піролізу, компримування та поділу пірогазу виробництва етилену та поліетилену ТОВ “КАРПАТНАФТОХІМ” виникла пожежа.

Понад 12 годин, пожежники боролися з вогнем. Щоб перевірити рівень небезпеки, відомча лабораторія ТОВ “КАРПАТНАФТОХІМ” проводила відбір та аналіз проб повітря в межах санітарно-захисної зони підприємства. Перевищення граничнодопустимих концентрацій забруднюючих речовин не зафіксовано. Про це повідомили під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За словами міського голови Калуша, на даний час Калуська міськрайонна філія ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» проводить моніторинг стану повітря в санітарно-захисній зоні підприємства та в житловій зоні. Результати лабораторних досліджень будуть невідкладно повідомлятись в місцевих засобах масової інформації.

Окрім того, після повідомлення керівництва ЦРЛ про пожежу на ТОВ “КАРПАТНАФТОХІМ” в ЦРЛ прибули головний лікар, а також фахівці, які могли надати медичну допомогу при характерних для хімічних підприємств захворюваннях. Було забезпечено певну кількість ліжко-місць та медичних препаратів для надання медичної допомоги можливим потерпілим.

Станом на 11:00 год. 13 січня 2019 року головний лікар повідомив, що жодного потерпілого з місця пожежі, а також жителів міста з певними ознаками отруєння чи опіків не поступало.

За інформацією диспетчера Калуського МРВ УДСНС в Івано-Франківській області 13 січня 2019 року о 10:44 пожежу ліквідовано. Пожежні підрозділи виїхали з місця ліквідації пожежі. Небезпеки для життя і здоров’я населення міста та району немає.