Керівник Дорожнього контролю виїхав до Польщі через загрозу арешту


Керівник проекту Дорожній контроль Ростислав Шапошников заявив, що виїхав з України до Польщі через загрозу арешту і небезпеку для власного життя.

Як повідомив Шапошников у понеділок, 30 грудня, у Польщі він перебуває від 11 грудня і найближчим часом повертатися в Україну не збирається.

"Заарештували (Андрія) Дзиндзю, (Віктора) Смалія, сказали, що буду третім. Заарештувати мене не встигли, тому що виїхав, - розповів він. - Якщо не посадять, то вб'ють. Були такі прецеденти. У будь-якому випадку, в Україну не можна повертатися".

Також активіст зазначив, що поки що не планує просити політичного притулку у польської влади, оскільки, за його даними, він ще не оголошений у міжнародний розшук.

"Думаю, що поки що просити не буду, оскільки, мабуть, мене офіційно не оголосили в розшук. Тому немає сенсу. Подам прохання про політичний притулок лише у крайньому випадку, якщо зрозумію, що мені "кранти", - заявив він, зазначивши, що поки що не розробив чіткого плану подальших дій. Також Шапошников зазначив, що йому в Польщі допомагає Союз польських журналістів.

Шапошников повідомив, що інтернет-газета Дорожній контроль, яка викриває зловживання Дорожньої автоінспекції України, продовжить свою роботу: "Частина людей у нас залишилася в Україні, у Києві, поки що будемо публікувати інформацію про події, що мають зараз місце, - про ДАІ, і про арешт Дзинзді та Смалія. А далі буде видно".

Нагадаємо, журналіста і керівника Дорожнього контролю з оперативної роботи Андрія Дзиндзюзатримали 1 грудня, а його адвоката Віктора Смалія - 9 грудня.

Пізніше суд заарештував їх обох на два місяці.

 

УНІАН