Керівника прикарпатського підприємства судитимуть за ухилення від сплати податків


Прокуратура скерувала до суду кримінальне провадження щодо керівника підприємства, який упродовж двох років ухилявся від сплати податків

Мова йде про одного із керівників підприємств хімічної промисловості, який протягом   2015-2017 років ухилявся від сплати митних та податкових платежів на суму близько 700 тис. грн  шляхом  порушення митного режиму ввезення товару на територію України та подальшої реалізації його без сплати ввізного мита.

Так, упродовж 2015-2017 років зловмисник імпортував давальницьку сировину «метилтрихлорсилан» для подальшої її переробки на території України в «діоксин кремнію», що використовується у виробництві лікарських засобів. Діючи умисно, він не декларував у режимі імпорту тару – металеві бочки об’ємом 200 л, які в подальшому реалізовував суб’єктам господарської діяльності Івано-Франківської області, чим наніс бюджету значні збитки.

Завдяки заходам, вжитим прокуратурою області спільно з працівниками ГУ ДФС в області, повністю відшкодовано збитки та погашено штрафні санкції на загальну суму 860 тис. грн.

На підставі ч. 4 ст. 212 КК України, у зв’язку з повним відшкодуванням збитків державі та сплатою штрафних санкцій, кримінальне провадження направлено до суду для звільнення підозрюваного від кримінальної відповідальності, пише прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.