Кількість шукачів притулку в ЄС із "безвізових" країн сягнула піку


На громадян з країн з безвізовим режимом подорожей до ЄС у січні 2019 року припадає 24% від загальної кількості заявок на отримання притулку в країнах Євросоюзу.

Відповідні дані оприлюднені на сайті Європейського офісу з надання притулку, пише Укрінформ.

Зауважується, що значна кількість таких заявок надійшла від громадян Албанії, Молдови та Грузії.

"Кількість подань від громадян країн, позбавлених візових вимог для подорожей Шенгенською зоною, сягнула 13 646, що є рекордним показником з літа 2015 року. Заявники з безвізових країн складають 24 відсотки від всіх подань до ЄС. У цій групі найбільша кількість припадає на венесуельців, при цьому найбільше збільшення спостерігається у поданнях від трьох країн Латинської Америки – Венесуели, Колумбії та Нікарагуа", - йдеться у повідомленні.

Також підкреслюється суттєве зростання кількості заяв на отримання притулку від громадян країн, що мають безвізовий режим з Євросоюзом.

Європейський офіс з надання притулку зазначає, що в цілому за перший місяць поточного року надійшло 58 600 заявок на надання притулку, що на 21 відсоток більше, ніж у грудні минулого року.

Незважаючи на зростання кількості шукачів притулку в ЄС, наразі ця тенденція, за оцінкою європейців, не є критичною, бо відображає традиційні "сезонні" коливання у кількості заявок від громадян третіх країн.