Кінопоказ, лекції та презентації: Що цікавого цього тижня в Івано-Франківську


Вистави, презентації, лекції або ж кінопокази. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня — з 29 липня до 4 серпня.

У вівторок, 30 липня о 17.10 в кінотеатрі Люм'єр відбудеться безкоштовний перегляд фільму "Жінка в полоні".

У фільмі розповідається про жінку Маріш, 52-річну угорку, яка служить одній родині вже десятиліття, працюючи по 20 годин без оплати. Гнобителі відібрали в неї документи і заборонили виходити з дому без дозволу. З Маріш поводять, як з твариною: вона харчується недоїдками і не має ліжка для сну. Дні й роки минають у страху, але жінка мріє повернути собі своє життя. Присутність камери допомагає їй усвідомити, що вона не одна. У серці народжується довіра. Після двох років зйомок вона набирається духу і розповідає про свій план: «Я втечу». Фільм простежує героїчний шлях Маріш до свободи.

Світлина від Департамент соціальної політики Івано-Франківської ОДА.

Запрошення на показ фільму можна буде отримати звернувшись до департаменту соціальної політики облдержадміністрації за тел. 53-15-78, та благодійної організації «БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» за тел. 77-99-89.

Цього ж дня, о 18.30 у підземниому переході Ваґабундо Ірена Карпа презентує новий роман "Добрі новини з Аральського моря".

Роман, написаний Карпою після тривалого творчого блоку. Відвертий і захопливий, із карколомними сплетіннями сюжетів і доль. Чотири не знайомі між собою героїні українського походження зустрічаються в Парижі. Німфоманка-мажорка Богдана, колишня феменка Маша, рокерка-психопатка Хлоя і цілком собі порядна мати двох дітей з блискучою карєрою Рита... Здавалося б, нічого спільного. але випадковості все розставляють на свої, часто дуже дивні місця. Роман порівнюють із "Секс і місто", він конкурує за увагу глядачів "Гри Престолів" і є чи не найбільш затребуваним чтивом цього літа. Не пропустіть. Читання, автограф-сесія, лайв спілкування з авторкою.

Світлина від Підземний Перехід Ваґабундо.

У четвер, 1 серпня о 18.30 в палаці Потоцьких відбудеться благодійний концерт "На_шапку".

Музиканти виступають на безгонорарній основі. Перед сценою стоїть капелюх, у який відвідувачі кидають гроші. Всі виручені таким чином кошти буде спрямовано на потреби важкохворих дітей, що лікуються в Онкогематологічному відділенні ОДКЛ Івано-Франківська.

Світлина від ГО

У суботу, 3 серпня о 11:00 в готелі "Станіслава" відбудеться відкритий урок "Що потрібно вчити в 9років, щоб заробляти більше за батьків в 14".

Чому потрібно вчити дітей, щоб надалі вони могли заробляти на своїх знаннях, ідеях і талантах? Саме про це ви зможете дізнатись на відкритому уроці. Технології не стоять на місці! Саме тому ми навчаємо дітей тому, що принесе моральне і матеріальне задоволення їм, а їхнім батькам - спокій і впевненість вже в недалекому майбутньому.

Захід для дітей від 9 до 14 років та їх батьків.

В програмі:

• 5 найвідоміших дітей-мільйонерів
• 5 сучасних технологій, які можуть вивчати діти
• 7 областей знань, які будуть затребувані через 5 років
• 5 найважливіших предметів, без яких не можна уявити майбутнє
• 3 способи визначити, з чого почати

А для батьків, в рамках заходу, розкажуть про програми:

- Малої Комп'ютерної Академії
- Міського Комп'ютерного Табору для дітей 8-15 років
- Junior Summer Camp для дітей 10-15 років
- Комп'ютерного табору в Сіетлі (США) для дітей 11-16 років

Світлина від It Step Academy, Ivano-Frankivsk.

На завершення тижня в неділю, 4 серпня о 17.00 відбудеться Квадрат Курбаса.

Нагадаємо, простір в центрі Івано-Франківська під назвою «Квадрат Курбаса» зародився о 2017 році. Це культурне, розважальне, соціальне, мистецьке та гастрономічне дійство, яке відбувається просто неба. Мета проекту «Квадрат Курбаса» — показати, що Івано-Франківськ — це самобутнє і цікаве місто, яке вміє дивувати креативними подіями.

Світлина від Квадрат Курбаса.