Кінопокази, вистави і презентації: Що цікавого цього тижня у Франківську


Гадаєте, як цікаво провести час? Не знаєте куди піти? Щодня в Івано-Франківську відбувається багато цікавих подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня - з 21 до 27 жовтня.

Отож, в понеділок, 21 жовтня о 17:00 в театрі кіно "Люм'єр" відбудеться показ документального фільму "Тато". Вхід вільний.

Весна 2014 року стала початком війни на сході України. Російські регулярні війська увірвалися на територію суверенної України. Володимир Самоленко став одним з перших добровольців батальйону «Донбас». Для його доньки Олі, її тато був найкращим другом. За два роки, їй доведеться подолати важкий шлях, щоб дізнатися про життя батька на війні. Про те, що таке ДНК та як ідентифікується тіло. У спілкуванні з побратимами та друзями, вона хоче зрозуміти, чому він пішов на війну, як змінила його війна. Олі належить відкрити батька з іншого боку: не тільки як турботливого сім'янина, але як і людини, відданої почуттю обов'язку до останнього подиху.

Світлина від Олександри Бабецької.

У вівторок, 22 жовтня франківців запрошують в драмтеатр на показ Солодка Даруся. Драма.

Вистава, яка вже стала легендою! Вистава-володарка премій "Гран-Прі" багатьох театральних фестивалей. Вистава, яку вже побачили не лише у країнах Європи, а й по ту сторону Атлантики. Приголомшуюче одкровення у пронизливій пісенній оздобі, при тріпочучому, мов серце, світлі каганця. Краща, за словами авторки Марії Матіос, постановка культового твору.

Світлина від Франківський драмтеатр.

А вже о 19.00 год в Промприлад. Реновація розпочнеться Charity Ads 2.0: Показ доброї соціальної реклами. Вхід вільний.

Він розкаже про найкращі приклади благодійних акцій у світі та обов’язково надихне на добрі справи. #ЩедрийВівторок — це Всеукраїнський день добрих справ, який цього року святкується 3 грудня. Це – глобальна інціатива та Україна стала 154 країною минулого року, яка долучилась до цієї акції.

Світлина від Щедрий Вівторок.

Цінителів друкованого слова запрошують о 19.00 год в Підземний Перехід Вагабундо. Тут відбудеться зустріч із Василем Піддубним: Ятка ветеранських книг.

Зустріч з атовцем Василем Піддубним, автором та редактором тритомної збірки оповідань з передової "Слово про війну". Що буде? Зустріч-діалог з військовим-письменником, презентація книг автора, бесіда про військові книги, роботу ВетНамету та про літературу взагалі, як пишуть книги учасники війни та навіщо це потрібно, автограф-сесія та фото на пам'ять, неформальне спілкування.

Світлина від Підземний Перехід Ваґабундо.

 У середу, 23 жовтня о 16.00 год. в науковій бібліотеці ПНУ ім. Стефаника відбудеться Психологічний кіноклуб.

Затишний осінній вечір запрошують провести за переглядом фільму "Малхолланд Драйв" режисера Девід Лінч (2001, США, 146 хв.)

Окрім переживання захоплюючих емоцій Ви матимете змогу обговорити психологічні характери героїв, почути багатогранність людської фантазії на тему фільму. Модераторами заходу будуть психологи, психотерапевти Центру когнітивної психології та психотерапії Юрій Сидорик, Надія Когутяк та Володимир Мицько.
Захід відбудеться у читальному залі ім. проф. Богдана Гаврилишина бібліотеки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Світлина від Центр когнітивної психології та психотерапії.

А вже о 17.00 год. в Центрі Сучасного Мистецтва відбудеться відкриття Фотовиставки "Pixels on tour".

Виставка "Pixels on tour" є першим результатом міжнародного проекту, головна ціль якого полягає в документуванні впливу мистецьких проектів на покращення інклюзії в школах. До проекту були залучені учні від 6 до 18 років з Івано-Франківська, Гренобля (Франція), Павії (Італія), Альмади (Португалія) та Пщини (Польща). До складу груп входили як місцеві мешканці, так і діти, що приєднались до класів не так давно (діти мігрантів, ВПО та інші).

Світлина від Центр сучасного мистецтва. Не менш цікава подія буде в четвер, 24 жовтня о 19.00 год в Urban Spase100 - Знайомці. Презентація гри Катерини Масляк.

ЗНАЙОМЦІ- це щось більше ніж просто гра. ЗНАЙОМЦІ -це щось моє вперше власне. ЗНАЙОМЦІ — це багато праці і старань, натхнення і роздумів. ЗНАЙОМЦІ-це бажання змінити наше суспільство на трішки краще: на таке, де кожен вміє слухати, де кожен має право озвучити свою точку зору і не бути осудженим,це можливість побачити, що в кожного із нас є якась проблема, є щось про що ми турбуємося і що не дає нам спокою. ЗНАЙОМЦІ — це можливість втратити страх і відкрити себе просто тоді, коли ви граєте гру. ЗНАЙОМЦІ — це можливість насолодитися.

Світлина від Urban Space 100.

На завершення робочого тижня в п'ятницю, 25 жовтня о 18.00 год в книгарні "Є" відбудеться презентація книжки Ірини Пушкарук «Psycho значить Душа».

«Psycho значить Душа» — це книжка історій, у яких оживають задавнені страхи та комплекси і здійснюються мрії. Нелегкі стосунки з чоловіками та світом, трохи любові, пристрасті, божевілля, смерті та народження. Це історії про те, як відшукувати себе, а головне — свою душу.

Світлина від Книгарня

В суботу, 26 жовтня франківський драмтеатр запрошує о 18.00 год. на показ вистави Неоопера-жах "Hamlet".

Якщо спуститися темними вузькими сходами до підземелля Франківського драмтеатру, то неодмінно можна стати свідками моторошних подій у закинутому склепі, почути потойбічні звуки музики і манливі голоси спокусливих богинь помcти та зустріти віч-на-віч навіжених героїв, які повстали з могил, щоб спокутати свої гріхи і розірвати врешті-решт порочне коло трагедій, в якому скніє рід людський...

Чи знайде цього разу принц Гамлет правильну відповідь на одвічне питання? Питання, що не дає його душі знайти спокій на тому світі та перетворює на жах його вічний сон.

Світлина від Франківський драмтеатр.

Неоопера-жах "Hamlet"